Pagina's

maandag, februari 26, 2007

Planeet GroenLinks in nieuw jasje

Alle posts op dit weblog verschijnen ook automatisch op PlaneetGroenLinks.nl. Deze site is net in een nieuw jasje gestoken, ga dus vooral eens kijken.

Ook een leuk detail: welke blogger staat er onder Femke Halsema?

Femke slimmer dan Jan

Femke Halsema beantwoordt op vraaghetFemke.nl (bijna) alle vragen. Zelfs op de opmerking ' loop naar de maan' heeft ze een passend antwoord. Als het heel lastig wordt, roept ze Peter erbij. Best knap gedaan.

Jan Marijnissen plakt virtueel de meest wilde teksten op de verkiezingsborden. Zie onderstaande voorbeelden. En dan heb ik het nog erg fatsoenlijk gehouden.........

vrijdag, februari 23, 2007

Bouw heeft het nog niet begrepen

In de bouw wordt het steeds moeilijker om de vacatures te vervullen. Hoog tijd dus om de blik wat te verruimen en ook naar vrouwen te kijken voor vacatures in de bouw (projectleider, calculator, ....). Het percentage vrouwen in de bouw is op dit moment 6 procent. Een recent onderzoek van Bouwnetwerk over het dramatisch lage aantal vrouwen dat doorstroomt naar de top van de bouw, deed vele bouwbedrijven opschrikken, zich schamen en eerlijk en oprecht beterschap beloven. Hier en daar wordt zelfs af en toe voorzichtig het woord ‘parttime werk’ in de mond genomen. Langzamerhand lijkt het door te dringen tot de bouwsector dat vrouwen niet alleen geschikt zijn om de telefoon op te nemen, koffie in te schenken en te fungeren als decoratie aan de muur van de bouwkeet, maar dat Nederland heel veel vrouwen zijn, die zeer geschikt zouden zijn voor een baan in de bouw.

Helaas hebben nog niet alle bedrijven het begrepen. Hierboven is de voorkant van de persmap van gevellijmbedrijf Tweha weergegeven. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met vrouwen in de bouw....

donderdag, februari 22, 2007

TV-spot

De TV-spot van GroenLinks Flevoland is hieronder te zien:

woensdag, februari 21, 2007

Wilders uit de bocht (4)

De website Stemhok.nl heeft een goede verklaring voor het vreemde gedrag en ideeen van Dion Graus - de fraudeur en vrouwenmepper van de Partij voor de Vrijheid-. Kijk zelf maar even.......

wat verbergt Balkenende?

Vandaag stond deze foto op Sargasso. Deze eenzame betoger vraagt aandacht voor een groot gemis in het regeeraccoord: het onderzoek naar het wat, hoe en waarom van de Nederlandse steun voor de oorlog in Irak.

Ik was en ben nog steeds tegen deze oorlog. Ik ben samen met bovenstaande man ook nog steeds razendbenieuwd waarom Nederland de oorlog in Irak destijds moest steunen. In Engeland bleek dat Campbell - de voorlichter van Tony Blair- hoogstpersoonlijk de rapporten van de inlichtingendiensten over massavernietingswapens wat had opgeleukt. Vervolgens liet hij ook nog de naam van David Kelly - de bron van de BBC over het opgeleukte inlichtingenrapport - uitlekken. David Kelly pleegde vervolgens zelfmoord. Het gevolg was dat de positie van Campell onmogelijk werd en dat Campbell moest opstappen.
Ik ben erg benieuwd welke informatie Balkenende had toen hij besloot de oorlog in Irak te steunen. Wist hij - of had hij redelijkerwijs kunnen vermoeden - dat het verhaal over de massavernietingswapens uit een dikke Amerikaanse duim was gezogen? Waarop baseerde hij zijn beslissing? Het feit dat het CDA zo hard zijn best doet om een onderzoek te voorkomen, doet het ergste vermoeden.

We zullen het waarschijnlijk nooit weten....

dinsdag, februari 20, 2007

peilingen

De laatste peilingen van omroep Flevoland laten zien dat het met GroenLinks best redelijk gaat. Volgens de huidige peilingen krijgt GroenLinks 2 zetels, hetgeen redelijk overeen komt met de verwachtingen.

Onderstaand overzicht laat zien dat de helft van de mensen het nog niet weet. Er is dus nog heel wat te winnen!

Wilders uit de bocht (3)

Vandaag in aflevering 3 van deze treurige serie:
(column van Geert Wilders op nieuwsnieuws.nl)
"Met de komst van de aanstaande staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak (beiden PvdA) heeft de tsunami van islamisering ook het kabinet bereikt. Sterker nog, nu de heer Aboutaleb en mevrouw Albayrak lid worden van het kabinet, zijn de Marokkaanse en Turkse overheden feitelijk in het hart van het Nederlandse machtscentrum geïnfiltreerd. De heer Aboutaleb is immers naast Nederlander ook Marokkaan, en zodoende onderhorig aan de Koning van Marokko, en mevrouw Albayrak – naast Nederlandse ook Turkse – is onderworpen aan de President van Turkije."

Zo te lezen heeft bruinhemd Wilders het advies om zijn haar maar niet meer bleken (voorkomen van hersenaantasting door de peroxide) en om zich onder behandeling voor deze aandoening te laten stellen nog niet opgevolgd.

VVD creatief met waarheid

De provinciale verkiezingscampagnes draaien op volle toeren. Vorige week was de meest begeerde liberale vrijgezel van Nederland - Mark Rutte- op bezoek in Zeewolde (Rita is blijkbaar niet meer zo geliefd).

Het liberale gezelschap bracht ook het Oostvaarderswold weer ter sprake. Het Oostvaarderswold moet een brede ecologische verbindingszone worden die de Oostvaarderplassen via het Horsterwold met de Veluwe verbindt. De gang van zaken rondom de besluitvorming in de provinciale staten afgelopen najaar verdiende echter geen schoonheidsprijs.
Tweede kamerlid Snijder over het Oostvaarderswold: 'Eerst houdt hij (minister Veerman) vast aan een zo groot mogelijke zone, nu zegt hij ineens dat het allemaal wel wat kleiner had gemogen. Typisch weer het CDA'. Volgens Snijder moet er vooral gewerkt worden aan 'draagvlak'.

Typisch weer het CDA? Ik vind dat de VVD in deze kwestie wel een flinke klont boter op het hoofd heeft. Het was namelijk de provinciale VVD-fractie die op het allerlaatste moment tijdens de vergadering van de provinciale staten een voorgekookt plannetje uit de borstzak toverde. Samen met de overige coalitiepartijen werd vervolgens dit plan, zonder overleg met wie dan ook, door de provinciale staten gejast. Deze handelswijze van de VVD heeft heel veel ' draagvlak' gekost voor een op zich erg nuttige ecologische zone. Enige reacties op dit voorgekookte VVD-plannetje:
  • de belangengroep OBA zegt: ' achterkamertjespolitiek nekt boeren', 'desastreus besluit', ' waardeloos besluit', ' provinciale staten plaatst zich boven de landelijke wetgeving'
  • LTO-Noord zegt:' zwarte dag voor de landbouw in Zuidelijk Flevoland', 'slechter plan dan het oorspronkelijke collegevoorstel'
Verder beweerde Harry Dijksma -de VVD-lijsttrekker in Flevoland- dat ' het CDA en de ChristenUnie allebei recreatieve attracties op zondag dicht willen hebben. Dit is een slag in het gezicht van de ondernemers. Ze draaien op zondag 40 procent van hun omzet'.
Daar blijkt echter niets van waar te zijn. ' Absolute nonsens en stemmingmakerij' zegt de CDA-er Piet Verschure hierover, ' waar haalt die man het vandaan? In het hele verkiezingsprogramma van het CDA wordt daar met geen woord over gesproken. Maar je krijgt nu wel dat zo'n uitspraak een eigen leven gaat leiden en dat was wellicht ook de bedoeling'
Helma Lodders (campagneleider van de VVD) - die hierboven een beetje verliefd naar Mark Rutte kijkt - vindt echter wel dat Dijksma een punt heeft. De provinciale stemwijzer schijnt namelijk te melden dat het CDA voor sluiting van de recreatieve attracties op zondagen is.

De VVD gaat in deze verkiezingscampagne redelijk creatief met de waarheid om. Volgens mij moet er maar weer eens iemand een briefje gaan schrijven.

zondag, februari 18, 2007

internetcampagne

De internetcampagne van GroenLinks begint weer goed te draaien. De nieuwste onderdelen van deze campagne: ' vraag het Femke' en 'Fem-FM'. Een beetje jammer dat Femke op een flink aantal vragen antwoordt: ' ik begrijp niet precies wat je bedoelt' of 'wil je je vraag met andere woorden stellen'. Maar dat kan voor de volgende keer vast verbeterd worden.
Gelukkig beantwoordt Femke wel vragen over 'natuur', 'carnaval', 'StarWars', 'Almere', 'Schiphol' en zelfs lastige vragen over haar ' Mercedes'. Ook leuk om te zien: de voorbereiding op ' vraag het Femke'.

Overal op internet duikt GroenLinks op. Zo waren bijvoorbeeld de altijd *ahum* sympathieke websites Geenstijl en Lucaswashier bereid om wat extra aandacht voor GroenLinks te genereren.
En tot slot mag deze website natuurlijk niet ontbreken in deze post.

radio Pels

Aanstaande dinsdag te horen op omroep Flevoland (radio): de gebroeders Pels in een aflevering van ' In alle staten!'. Uitzendtijd: om 6.50 en 7.50 uur en waarschijnlijk nog een keer in de avondspits.

Peter Pels (kandidaat statenlid voor de PvdA) en Frank Pels (kandidaat statenlid voor GroenLinks) praten in dit dubbelinterview onder andere over de toekomstige ontwikkelingen van Flevoland, luchthaven Lelystad en ' de mens achter de politicus'.

donderdag, februari 15, 2007

Wilders uit de bocht (2)

Deel 2 van wat waarschijnlijk een lange serie gaat worden.

Vandaag in aflevering 2 van deze treurige serie:

(www.volkskrant.nl)
DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders heeft donderdag tumult veroorzaakt in de Tweede Kamer met een poging de benoeming van de staatssecretarissen van Sociale Zaken en Justitie, Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak, tegen te houden. Volgens de PVV moeten bewindslieden één nationaliteit hebben. Aboutaleb (van Marokkaanse origine) en Albayrak (van Turkse komaf) hebben ook de nationaliteit van het land van herkomst.

De Kamer beschouwde de motie van de PVV als een onfrisse actie ter beschadiging van de aanstaande PvdA-staatssecretarissen van Sociale Zaken en Justitie, Aboutaleb en Albayrak.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma, oud-medewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, uitte vanachter het spreekgestoelte ernstige verdenkingen jegens de twee beoogde bewindslieden, maar ook tegen alle Kamerleden met een dubbele nationaliteit.

Fritsma betoogde dat bewindspersonen die naast de Nederlandse nationaliteit ook een paspoort hebben van een ander land onbetrouwbaar zijn. Volgens hem zullen zij in geval van een loyaliteitsconflict de belangen van hun land van herkomst laten prevaleren boven het belang van Nederland.

Bijzonder onfris van de PVV en bovendien in strijd met de wet. In Nederland worden aankomende staatssecretarissen beoordeeld op hun politieke ideeen en kwaliteiten, en niet op het feit of ze man, vrouw, wit, geel, bruin, zwart of Marokkaan zijn.

Als we het toch over politici hebben: ik zie liever geen vrouwenmishandelaars, stalkers, fraudeurs en extreemrechts t**g in de bankjes van de tweede kamer. Maar dat schijnt bij de PVV geen selectiecriterium te zijn.........



dinsdag, februari 13, 2007

Wilders uit de bocht


Graag even aandacht voor ons nationale bruinhemd Geert Wilders. Het gaat niet goed met hem. Het jarenlang bleken van zijn haar heeft zijn hersenen aangetast. Geert heeft geen enkele kijk meer op de realiteit en begint nu nog meer onzin uit te kramen dan Nawijn in beschonken toestand. In een interview met De Pers weet hij onder andere het volgende te melden:

‘Als moslims hier willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien. Ze moeten niet luisteren naar de imam.'

Ik dacht dat scheiding van kerk en staat al heel lang één van de pijlers onder onze democratie was. En hoe zit het met artikel 6 -vrijheid van godsdienst- van de grondwet? Het jarenlange gebruik van blekende middelen heeft de denkcapaciteiten van Wilders zover aangetast dat zelfs deze grondbeginselen al niet meer heilig zijn. En sinds wanneer behoort het censureren van de Koran tot de taken van een tweede kamerlid?
Wat komt hierna voor censuur in aanmerking? De bijbel?

Verder is Wilders ook erg bezorgd over agressie:
Ik weet ook wel dat er over een paar decennia nog geen islamitische meerderheid is. Maar het groeit wel. Met agressieve elementen, imperialisme.

Laat Geert zich eerst maar eens gaan bemoeien met agressieve elementen in zijn eigen omgeving - zoals zijn fractiegenoot Graus die graag zwangere vrouwen mishandelt - voordat hij hele bevolkingsgroepen over één kam scheert.

Misschien moet Geert zijn haar maar niet meer bleken en zich onder behandeling laten stellen. Ik wens Geert Wilders veel wijsheid en beterschap toe.




maandag, februari 12, 2007

Stemwijzer (3)

Als je de Stemwijzers op internet nog niet zat bent: de immer relevante stemwijzer van Stemhok is vandaag ook weer online gegaan.

Stemwijzer (2)

Afgelopen weekend probeerde ik al de stemwijzer van het IPP. Vandaag ging het Kieskompas van Trouw en de Vrije Universiteit Amsterdam online. Natuurlijk direct even proberen. De resultaten van poging 1:
Hmmmm....., dat kan toch niet bedoeling zijn: Partij voor de Dieren. Ik ken het verkiezingsprogramma van GroenLinks voor Flevoland toch redelijk goed. Daarom heb ik snel een nieuwe poging gedaan en wat vaker ' mee eens' in plaats van ' helemaal mee eens' en wat vaker 'niet mee eens' in plaats van ' helemaal niet mee eens' gebruikt. De resultaten van poging 2:
Bingo: de meeste overeenkomst met GroenLinks.
Toch een beetje een vage stemwijzer. Zo zijn bijvoorbeeld de uitkomsten van de SP en GroenLinks precies hetzelfde, terwijl de verkiezingsprogramma's toch echt op een aantal punten verschillen.

zaterdag, februari 10, 2007

Stemwijzer

De stemwijzer is weer online. Ik heb hem direct even ingevuld. De uitkomst - GroenLinks op één - is niet zo verrassend. Maar over de partij voor de dieren op de tweede plaats en de SP op de derde plaats ben ik wel verbaasd. Normaal zit ik dichter tegen de PvdA aan, maar die staat pas op de zevende plaats - zelfs nog onder D66. Ik ben benieuwd hoe de score straks op de stemwijzer van Stemhok is.

dinsdag, februari 06, 2007

PvdA/GroenLinks plan betaalbaar wonen grotendeels uitgevoerd


In februari 2006 kwam PvdA/GroenLinks Zeewolde tijdens de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad met haar plan voor betaalbaar wonen.

Het plan bevatte acht hoofdpunten:
  1. Goedkoop bouwen
  2. Bouw door woningbouwcorporaties;
  3. Sturen met grondprijs
  4. Startersfonds
  5. Tweefasenwoning
  6. Maatgebonden eigendom
  7. ' Bladel-model' (koop en ontwikkeling door bewoners zelf)
  8. Beter inzicht in de vraag
De gemeente Zeewolde komt met een plan voor 70 betaalbare woningen in de Polderwijk. In dit plan zitten zeven van de acht punten van het plan van de PvdA / GroenLinks. Ik zal dit laten zien aan de hand van het artikel in de Zeewolde Aktueel van vandaag.

.........' Wij zijn er trots op dat wij dit speerpunt kunnen realiseren', laat wethouder Schouten weten. ' Maar wij dit doen wij niet alleen. Wij hebben hiervoor partners gevonden in Bimo Bouw en Woonpalet.' (punt 2: bouw door woningbouwcorporaties). Het aanbod van huurwoningen in Zeewolde is relatief goed, maar er is een grote vraag naar ruime eengezinswoningen. Naar aanleiding van de lange wachtlijst van huishoudens die willen doorstromen in de woningmarkt zal er nog dit jaar vanuit de gemeente een woningbouwbehoefte-onderzoek worden gedaan (punt 8: inzicht in de vraag). Dit om een woningbouwprogramma te kunnen samenstellen die anticipeert op de markt. ' Je moet je niet star vasthouden aan plannen die er al liggen, maar mee bewegen met de markt met de bedoeling de doorstroming te bevorderen', aldus wethouder Schouten. ................

.......Bimo bouw trapt af met de bouw van 24 koopwoningen in de prijsklasse tussen de 100.000 en 146.000 euro. Daarna wordt gestart met de bouw van 12 betaalbetaalbare koopappartementen voor net onder de 100.000 euro (punt 1: betaalbaar bouwen)

...........De realisatie van dit project (inclusief de bouw van woonvoorziening Philagilde) is mede mogelijk door de acceptable grondprijs die de gemeente heeft berekend (punt 3: sturen met de grondprijs) en de eigen bijdrage van Woonpalet van 1 miljoen euro. ..........................

..................... Naast bovengenoemde koop- en huurwoningen zullen in een later stadium nog circa 23 eengezinswoningen ontwikkeld worden, met een tussenvorm van huren en kopen (punt 5: tweefasen woning). Deze woningen zijn bedoeld voor gezinnen die de stap van huur naar koop financieel niet kunnen maken. ......................

............. Voor deze woningen geldt tevens een aangescherpt speculatiebeding (punt 6: maatgebonden eigendom). De gemeente gaat een constructie voor startersleningen uitwerken waarbij geld dat binnenkomt uit de antispeculatiebedingen wordt gereserveerd om hier op termijn startersleningen uit te financieren en nieuwe projecten te starten (punt 4 startersfonds).

Ik wil het college een compliment maken voor het feit dat zij het plan van PvdA / GroenLinks zo snel hebben uitgevoerd. Hiermee is een leuk begin gemaakt voor het realiseren van betaalbare woningen in Zeewolde, maar hiermee zijn we er nog lang niet. Op dit moment ben ik samen met de andere commissieleden (Ruimte en Wonen) van de PvdA/GroenLinks bezig met nog meer ideeen en initiatieven voor betaalbaar wonen in Zeewolde (meer info later dit jaar). Ik hoop dat het college ook deze ideeen en initiatieven zo snel uitvoert. Kan ik het vast in mijn agenda zetten: start bouw in februari 2008?

Leestip: het Zonnelied

Voor de lezers van de Flevopost heb ik een leestip: de rapportage over Het Zonnelied / de Zonnehoeve in Zeewolde op pagina 31.

Vorig jaar zijn wij op werkbezoek geweest op dit boeiende ecologische bedrijf waar jeugdzorg, biologische landbouw, biologische veeteelt, een manage, een paardenfokkerij, een biologische bakkerij en een (web)winkel wordt gecombineerd.

De rapportage is de moeite van het lezen waard.

zondag, februari 04, 2007

Gerommel met belastinggeld?

In deze campagnetijd voor de statenverkiezingen kan ik natuurlijk dit bericht uit de Stentor niet overslaan. Er is gedoe over het privegebruik van de dienstauto's (met chauffeur) door de gedupteerden van Flevoland en de commissaris van de koningin over de jaren 2001 - 2005.
John, Harry, Wubbo, Andries, Laura en Michel kunnen niet aantonen dat de dienstauto niet voor privegebruik is gebruikt. Gevolg: de provincie Flevoland moet een boete van 165.000 euro betalen aan de belastingdienst. Toch een hoop geld.........

Volgens mij hebben de gedupteerden nog iets uit te leggen aan de kiezers.......